25 mar 2012, 22:14

Размисли над дъската... 

  Poesía
736 0 14

Любов ли? Моля ви! Без ресто.

Прелива думата от фалш!

Макар и да съм слушал често

след нея сватбения марш.


Изтри се тя, дори мутира...

Говорих вчера с мой познат.

Той от години просперира -

бракоразводен адвокат.


Човекът не е като мене.

Държи на своя интерес.

Аз карам ретро ситроена,

а той - в луксозен мерцедес.


Та... без увъртане ви моля.

Познат е този каламбур.

И неведнъж след бегъл поглед

във пазва чувал съм: "Сладур..."

 

Не, думата не я разбирам.

Признавам, с риск да съм неук.

Тя нокти "Любовта" лакира,

а аз за супа режа лук.

 

© Димитър Никифоров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??