Самотата е въпрос
на вътрешно стечение.
Върви с изящно вирнат нос.
Навярно е мъчение.
И неминуемо призвание
да не подминеш стръмното.
Наоколо да е мълчание,
а във главата – бръмбари.
Обаче свободата ли?
По-трудна е за разпознаване.
Но ако друг лети с крилата ти,
дали не е настъпил краят?
Самотата сякаш ми е ясна -
минута за вероучение.
И хем от нея се пораства,
и хем е по рождение.
© Елена Биларева Todos los derechos reservados