10.12.2015 г., 15:35 ч.

Размисли за самотата 

  Поезия » Философска
766 1 7

Самотата е въпрос

на вътрешно стечение.

Върви с изящно вирнат нос.

Навярно е мъчение.

И неминуемо призвание

да не подминеш стръмното.

Наоколо да е мълчание,

а във главата – бръмбари.

Обаче свободата ли?

По-трудна е за разпознаване.

Но ако друг лети с крилата ти,

дали не е настъпил краят?

Самотата сякаш ми е ясна -

минута за вероучение.

И хем от нея се пораства,

и хем е по рождение.

© Елена Биларева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??