21 ago 2007, 1:35

Размисъл 

  Poesía
587 0 5

Колко силно в живота си можеш
да обичаш и в теб да гори
онзи пламък, от който сърцето,
да трепти и до смърт да боли?

Колко силно в живота си можеш
да намразиш и от порива нов
да изгаря в сърцето ти рана
и да гледаш със поглед суров?

Колко пъти в живота си можеш
да протегнеш за прошка ръка,
да забравиш ти болка, обида,
да надрастнеш гордост, суета?

Ако никвга истински не си обичал,
ако никому сърцето си не си отдал.
Как тогава можеш да кажеш,
че те има истински, че си живял?

© Живка Иванова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??