Артисти сме. Животът е пиеса,
а ние главнодействащи лица.
Един играе роля на принцеса,
а друг приема образ на слуга.
С годините сюжетът се променя –
Принцесата изгубва своя чар.
И ролите полека се разменят.
Слугата – просяк, става мъдър цар.
За всичко има място, срок и време –
възход нагоре, после лек застой.
В слугата беден, принц навярно дреме.
Пиесата върви към нов развой.
Поуката е важно да научим,
без време, ако другото забравим,
че по-блажено е не ние да получим,
а да дадем и нещо да оставим.
© Ивелина Георгиева Todos los derechos reservados