Jun 16, 2013, 11:04 AM

Размяна на роли 

  Poetry » Phylosophy
534 0 5

Артисти сме. Животът е пиеса,

а ние главнодействащи лица.

Един играе роля на принцеса,

а друг приема образ на слуга.

 

С годините сюжетът се променя –

Принцесата изгубва своя чар.

И ролите полека се разменят.

Слугата – просяк, става мъдър цар.

 

За всичко има място, срок и време –

възход нагоре, после лек застой.

В слугата беден, принц навярно дреме.

Пиесата върви към нов развой.

 

Поуката е важно да научим,

без време, ако другото забравим,

че по-блажено е не ние да получим,

а да дадем и нещо да оставим.

 

 

 

© Ивелина Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??