Страх и болка, мъка и тъга!
Мечта – разлята чаша със вода,
обвива мисли и чувства,
разрязва белези стари.
И скрива сълзите плахо
и показва маската ужасна,
и подема нови цели
- гълъби над поле прелетели.
Взема ти ръката нежна
новата надежда.
Диханието бледно очертава
спирала – празни стъпала.
Има достатъчно думи изказани
и белези прорязани
в топла кръв обгърнати
и спомени прегърнати.
Чу ли достатъчно?
Гледа ли загадъчно?
Можеш ли реалността да промениш
и всичко пак да продължиш?
Срам!?!
Това ли чувстваш,
осъзнал грешките болезнени?
Всичко има край!
Не се отказвай!!!
Какво от това, че те боли.
Скоро всичко ще е забравено
и в тишина удавено.
Не навеждай глава,
това е само слабост.
Душата е река огромна,
може всичко да боли,
може всичко да крещи,
но пак надеждата остава
и белезите изцелява.
© Мая Филт Todos los derechos reservados