Естетично нетипично потъпкване
на площи от семе, себе и другост.
Припукване на хапливост.
Пълната липса на глаголица. Съчки.
Акустична безоткликност. Лик, цвете.
И сок, и кост.
Кост по тухла рушим, течем,
пречим на река, от сълзите - подпушват,
явяват, стават камъни на вода от очите,
които плуват, издълбани, с раздрани (к)хриле.
За да литнат като риби с перки. Котва.
Във всевъздушна херметика. Кибернетика.
Мачта от клетки, пионки. И пипала.
Пипала, докосвала, жадувала, използвала,
плувала, дишала, стъпвала. Звезда.
На, посредством, с и без невротично-
електрична почва.
© Дилян Дачевски Todos los derechos reservados