Прибрах си вятърните мелници,
наред със всички бурни ветрове.
Просветна малко в моите делници.
Укротих домашните си зверове.
Враговете си преброих на пръсти
и ги наритах всички, до един.
С двамина бяхме даже доста ''гъсти'' -
бирата студена и цигарения дим.
И тъй, трезвено полу-усмихнат,
очи повдигнах към синия простор.
Духът доскоро в ъгъла притиснат
отлитна в посока - ангелският хор.
Наведох се да свия в шепа пръст
от бащиния дом - за спомен на небето -
там където подобно слънце сияе Кръст.
Събудих се от лая вътре в мен на псето...
От огледалото ме гледаха обвинителни очи:
''закъде си се разбързал, дядка'' - в тях прочетох.
Ноемврийско утро е... а и май се кани да вали.
Плиснах си очите и към хладилника се завтекох.
-------
П.П.
Имаше доскоро едно предизвикателство: ''Есента - сезон на равносметка, сезон на мъдрост, сезон на тъжна красота''.
Замислих се какво ли бих могъл да кажа в тази връзка...
и го казах сега.
Пък и гледам, актуално е да се пише за Ноември и есента.
© Д.и.м.о. Кривия Кривак Todos los derechos reservados