12 may 2017, 23:04

Реката 

  Poesía » Verso libre
305 0 0

Всичко тече, всичко се променя!

Да пием на глътки, както се пие хубаво отлежало вино!

Реката

От изворче чисто,
                    там от земята,
протегна се млада река.
Забълбука,засмя се,
                     снага поизпъна
и път заизвива – сама!
През поляни зелени
                      по камъни бели,
кръшно се виеше в бяг.
Но насреща... Бент я пресрещна
                      по пътя и весел и...
Пречупи се нейния смях!
Поспря!Дързостта да я спрат?
Надигна се нейния гняв,
                       събра свойта сила –
надскочила бента,
                        напред поднови своя бяг!
Реката с прегради,
                        неможеше никой да спре,
всеки миг е различна и тиха и буйна,
тече ли,тече ли,тече!
От нея се пие,
                         от извора чист
                                    и да вървиш по своя си път!
Водата-на жадните дава им сили.
                  На глътки да пием – мир и живот!


Елеонора Крушева

© Елеонора Крушева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??