10 jun 2012, 13:45

Реквием 

  Poesía » Versos blancos
1119 0 2

                         РЕКВИЕМ              

 

 

                                                 "Аз  цял  живот  ще  вия  като  вълк единак..."

                                                                                            Стефан  Фурнаджиев




Аз  цял  живот  се  завръщам  при  изворите

при  полската  река и  "Зелено  море"

На  9  януари  2012

сърцето  си  погребах

в  гроба  на  мъничката  ми  дъщеря

Сега  една  черупка  бродя  по  света

защо  ли?...


          Как  е  възможно  да  пеят  пролетно  птиците

          и те  да  не  ги  чуваш

          Как  е  възможно  овошките  да  цъфнат  

          без  теб

          и  тъй  нататък и  тъй  нататък

          Как  е  възможно


Завръщане  при  извори

които  напояват  вече само  гробове

и  се  лутам и  се мятам  без  посока

Уви!  от  себе  си 

не  мога  да  избягам


© Соня Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??