Пратен от "Кратунско дело" -
вестникът на наше село,
аз отскочих до морето:
да направя репортаж -
"Как изглежда "Евин плаж""?
Там е място заградено,
за мъже е забранено!
Страх ме беше - ще си ида
без да мога да го видя!
Аз опитах да се вложа
преоблечен в женска кожа.
И късметът беше с мен -
бях докрай възнаграден!
Толкоз женска красота
няма нийде на света!
Епилирани Светлани!
Пинчетата - без колани!
Знойни Майчета, Анетки -
се разхождат голи. С плетки!
....
С ливанто бях се понатрил,
червосал си устата.
Лакирах ноктите - и на краката!
Перуки две -
на две места - поставих!
И мислех си,
че нищо не забравих!
Но ме подведе
мъжката порода -
очите си да укротя не мога!
Тъй жените ме разкриха
и едва не ме пребиха!
Все пак мъничко ме биха -
повечко ме опростиха:
че когато съм пиян,
аз съм винаги засмян!
Но какви картинки бяха -
те не избледняха!
Още ми са пред очите -
как да ги забравя!
Малко да поспадне боят -
пак ще го направя!
А Светланка! Само гола
да я зърна нея -
пък очите ми да паднат
и да ослепея!
© Ангел Чортов Todos los derechos reservados