22 jul 2018, 0:39

Репортаж от Силистра 

  Poesía
429 2 3

 

В Силистра всичко е спокойно,
площадът като църква пуст,
управниците - недостойни,
по-лоши и от Вранчов трус.

 

Народът, псува пред кандило,
вместо молитва да реди.
От безработни изобилия
дори и Дунава смърди.

 

От ужас, гларусите пискат,
но техния протест е блед.
Народът не поема риска
да има гларусов късмет.

 

Мълчи и рови се в земята
и чака висши чудеса.
От ехото на тишината
мътнее цялата река.

 

А месечинката изгрява,
макар душата да е в мрак.
Не вярвах, но се настанява
до герба в родния байрак.


 

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??