защото всичко вече се е случило
приключи дългото очакване
ловът на пеперуди е успешен
крадците на светулки са прогонени
невинните пътеки са отъпкани
най-приказното място е намерено
принцесите и жабите - целунати
каквото рече Заратустра - чуто е
човекът мост е между световете
и никой не е по-голям от хляба
и нищо не е по-горчиво
от истината със хининови очи
бодливите амбиции са смачкани
като нахални млади таралежи
и всички рошави предателства -
зазидани в стената на срама...
най-сребърните часове са преживени
душата е със крехки рамене
и затова тежи среброто във косите
приключило е дългото очакване
а дългото сбогуване започва утре...
© Рада Димова Todos los derechos reservados