РЕВИЗИЯ НА СЪВЕСТТА
Един авторитет морален
неотлъчно все ме следва
и мислите съвсем реален
без умора той преследва.
В образа му въплътена -
съдник на човешки нрав,
съвестта е вкоренена,
проявява разум здрав.
Да направя аз ревизия
седнах снощи устремена
и на нравствената визия
за дилема не решена.
След дебата с моралиста -
изводът: Бъди човек!
Съвестта като е чиста
и животът ти е лек.
Веси_Еси (Еси)
© Еси Todos los derechos reservados