15 abr 2007, 5:46

РЕВНОСТ 

  Poesía
760 0 6
 

РЕВНОСТ

 

Душата ми, любима, те ревнува,

когато си така далеч от мен,

защото знам, че друг те пак целува,

а ти го гледаш с поглед мил, блажен.

 

 

Кипи, изригва яростта във мене

и ревността не дава ми покой,

ако го срещна нощем или денем,

ще го убия, мъртъв ще е той!

 

Докрай умът ми ревността помъти,

с отровен плам тя в мен се разгоря,

макар да се кълнеше много пъти,

че ме обичаш, любовта умря.

 

Не исках кръв да лея, но сега,

в душата ми, когато гняв бушува,

когато слагаш ми, за кой ли път рога,

не мога на глупак да се преструвам.

 

Щом ти ме мамиш, вярвай, с тоз кинжал

на смърт сега, любима, те обричам,

ще пробода сърцето ти без жал,

макар и много аз да те обичам.

 

Смъртта със тебе ще ни раздели,

след тази кървава, любовна драма,

презираш ме, но радваш се, нали,

че пак със него в гроба ще сте двама?

 

До края на света ще ви преследвам,

където и да идете и знай,

дори и в гроба аз ще ви последвам,

и даже в Ада и в самия Рай!

 

Почакай, мила, спри за сетен път,

аз моля те с любов неизмерима,

кинжала да забия в мойта гръд,

преди да легнем във земята трима...

24. 10 1992 г.

Кюстендил

© Емил Манов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Човек не е ревнив,когато обича, а когато иска да бъде обичан.
  • Да... ревността е няма смисъл. Само те унищожава. А всеки човек е прекрасен дълбоко в себе си и в същността си и заслужава да усеща себе си такъв.Пожелавам ти го, скорпионче.Макар да знам, че е трудно...
  • Прекрасен ,силен стих!
    Поздравления!
  • Ревността не води до нищо! Само причинява мъка!
    От векове ревността е единствено "искрено признание, че не си обичан, а много искаш да си"!
  • Когато обичаш някой пусни го на свобода ! А той ако те обича ще се върне при теб!
  • Хубаво стихотворение!
    Но ревността убива....
    Щом така е решила,остави я,аз вярвам,че птичката на щастието ще кацне пак на твоето рамо!
    Поздрави!
Propuestas
: ??:??