Ревността е грях голям
враг зъл е за човека,
от нея гине всичко скъпо
което скътано е в сърцето.
Ревнуват се причинно
и без причина,
мъже,жени,млади и стари
на всякъде по всяко време-
някога и за напред.
От тази ревност толкоз стара
ни блика извор със сълзи,
тази ревност-болест за човека
изтрива нашите мечти.
И ний човеците не сме готови
да я премажем и унищожим,
защото няма го доверието от вчера
което ни крепеше и ни правеше добри.
© Маргарита Георгиева Todos los derechos reservados
Поздрави!!!