Прекрасно знам, че ти си вече зает,
но кажи го това на някой поет,
нека той да напише,
че в любовта няма измама
и обичали се някога двама...
Аз знам, че това, що си изрекъл
ти - себе си и друг си обрекъл
на тъга в душите
и на любов в гърдите.
Не искам да те обвинявам,
не искам и да те окуражавам,
защото ти си имаш дом,
а аз съм само пътник с бутилка ром.
Пътят в кръвта ми зове:
"тръгни към диви зверове
далеч в гората пуста,
където ще ти бъде густо."
Аз теб не ще забравя,
но любовта си ще забавя,
защото ти си имаш дом,
а аз не съм учила за "влизане с взлом!"
© Мария Русева Todos los derechos reservados
а аз съм само пътник с бутилка ром."
"защото ти си имаш дом,
а аз не съм учила за "влизане с взлом!""
Дали бутилката със ром
алтернатива е на "влизането с взлом"?
Навярно за героят ти си струва
без ром да тръгне да пътува...
И ти не спирай да пътуваш по пътищата на поезията...