28 ago 2010, 13:08

Рибарски мотив 

  Poesía » Otra
665 0 8

 

Небето пада над Егея

в безкраен, синкав водопад

и крясък гларусен над кея

притихва в ранен листопад.

 

 

Лениво корабче поклащат

с въздишки кротките вълни.

И дълго чаканото щастие

рибарят в мрежи ще лови. 

 

 

Платната вятър да надуе

отвъд кораловия риф

и пак сирените да чуе

в морето слънчевият взрив.

 

 

Пасажи мрежи да напълнят

догоре корабния трюм.

В сребристи риби да осъмнат

пред буря в идващия щурм.

 

 

И кеят, с тихия му пристан,

навреме тях да приюти...

Какво по-хубаво би искал

рибарят в своите мечти?

© Иван Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??