,,В крак с времето.’’
(неизвестен автор)
В глобалното село на социалните мрежи
овцете изядоха хората – разсъблечени, голи.
А думите, които са сечени на социалистическия дръвник,
са трески във очите. И никога няма да бъдат изречени...
Под строй, в строй – перестройка!
Престой по гари, чакални – и по липсващите
моменти в историята; куп тревоги – разсъблечени, голи.
Оруел отдавна отрече монумента на пролите –
в своята @нтиутопия. Между Обетована и обитавана
територия съществува разделителна линия.
Но само в мозъците на малките хора.
,,Парад’’ – ,,парадиране’’ може би – това е паролата!
И всеки вик е посланик на слабата воля. Коранът и Тората
съвсем еднакво горят, съвсем еднакво разпорени.
Библията става за игленик.
Фашизъм, комунизъм, капитализъм – идиопатии;
синагоги, църкви, джамии;
ХЕТЕРО, ХОМО: камбаната БИе тревога! – Не минавайте под дъгата!
А свободата е гнусна лъжа, която потиска страха.
***TABULA RASA***
@рмията на мира набира доброволци.
Но мирът е за слабите. И лицемерите.
Bellum omnium contra omnes.
© Константин Дренски Todos los derechos reservados