Jun 28, 2011, 10:04 PM

@рмията на мира 

  Poetry
419 0 0

,,В крак с времето.’’

(неизвестен автор)

 

В глобалното село на социалните мрежи

овцете изядоха хората – разсъблечени, голи.

А думите, които са сечени на социалистическия дръвник,

са трески във очите. И никога няма да бъдат изречени...

 

Под строй, в строй – перестройка!

Престой по гари, чакални – и по липсващите

моменти в историята; куп тревоги – разсъблечени, голи.

Оруел отдавна отрече монумента на пролите –

в своята @нтиутопия. Между Обетована и обитавана

територия съществува разделителна линия.

Но само в мозъците на малките хора.

,,Парад’’ – ,,парадиране’’ може би – това е паролата!

И всеки вик е посланик на слабата воля. Коранът и Тората

съвсем еднакво горят, съвсем еднакво разпорени.

Библията става за игленик.

Фашизъм, комунизъм, капитализъм – идиопатии;

синагоги, църкви, джамии;

ХЕТЕРО, ХОМО: камбаната БИе тревога! – Не минавайте под дъгата!

А свободата е гнусна лъжа, която потиска страха.

 

***TABULA RASA***

 

@рмията на мира набира доброволци.

Но мирът е за слабите. И лицемерите.

Bellum omnium contra omnes.

 

© Константин Дренски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??