20 ago 2011, 15:16

Робот 

  Poesía » Otra
772 0 1

Някъде, в голям завод,

на стотици километри,

появил се нов робот

със върховни параметри!

 

Бил всестранно програмиран.

Бил с чудесни маниери;

разработен и кодиран

от екип от инженери.

 

Петдесет езика знаел.

Бил голям авторитет.

С всяко нещо той боравел -

от кола до самолет.

 

Знаел лошото, доброто.

Знаел всяка своя нужда.

Знаел всичко той, защото

той не спи, не се събужда.

 

Бил с дълбоко имплантиран

във главата микрочип.

Бил наскоро моделиран

по познат ни архетип;

 

Вършел всичко безусловно.

Вършел всичко с безразличност.

Бил с потискана редовно

уникална своя личност.

 

Кой създал такова нещо?

Кой създал такъв живот?

Нещо истински зловещо:

като него - друг робот!

© Сандостен Калций Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??