"33 годишна почина пред болница в Монтана,,
Нова телевизия 17.09.2021 г.
Смъртта единствено я приюти,
че болниците бяха без врати,
че болниците бяха без сърца,
ведно със медицинските лица.
И късно е: кой крив е, кой е прав,
че болници с егоистичен нрав
пътеките преследват ден и нощ,
пътеките са с болните на нож.
Сега ги гледа някъде отвъд,
преминала врата на гладна смърт,
а здравето оставила в затвор
от болничен освирепял терор.
© Милена Френкева Todos los derechos reservados