8 oct 2012, 10:14

Родопско усещане 

  Poesía » Otra
484 0 0

Родопско усещане

 

Цитат: "Родопска тишина... и само шепот на поточе,

а в далечината-родопски песни и гайди,

звън на чанове и ромон на чешми.

Навред  и нашир красиви гледки-

ширни ливади, с пъстроцветни килими

от лечебни билки и гъсти гори,

величествени , но изпълнени със спокойствие...

Родопите-свещенната земя на България!

Колко легенди и митове са разказани,

колко песни са изпяти..."

 

***

 

Приказно, магично,

мистично усещане!

Да, трябва да го усетиш,

да го сътвориш в сълза...

Като задъхано безвремие,

като копнежно докосване,

есенно нежно...

дъхаво... и тихо...

 

Starkmaster (Ванко Николов)

© Ванко Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??