Родопско усещане
Цитат: "Родопска тишина... и само шепот на поточе,
а в далечината-родопски песни и гайди,
звън на чанове и ромон на чешми.
Навред и нашир красиви гледки-
ширни ливади, с пъстроцветни килими
от лечебни билки и гъсти гори,
величествени , но изпълнени със спокойствие...
Родопите-свещенната земя на България!
Колко легенди и митове са разказани,
колко песни са изпяти..."
***
Приказно, магично,
мистично усещане!
Да, трябва да го усетиш,
да го сътвориш в сълза...
Като задъхано безвремие,
като копнежно докосване,
есенно нежно...
дъхаво... и тихо...
Starkmaster (Ванко Николов)
© Ванко Николов Всички права запазени