30 abr 2014, 20:54  

Рожба 

  Poesía » Otra
389 0 0

Рожба

 

Погалвам леко нежната ти плът,

спи, моя малка рожбо!

Като пашкул завит от хиляди нишки

спиш сега и сънуваш златни слънца.

 

Ти си на топло приютена

скрита от чужди погледи зли.

Спи и сънувай и заради мене

пъстроцветни дъги,

имащи дъх на мечти.

 

Аз ще те пазя докато мога

и когато си на топло приютен,

и когато за пръв път изплачеш,

и когато ти се струва,че светът

е жесток и студен.

© Галина Бърдарова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??