28 jun 2011, 21:29

Рожден ден 

  Poesía » Otra
598 0 1

Днес е моят ден от календара.

Ден единствен в цялата година.

И дъга изгрява волно шарена -

ще ми се под нея да премина.

 

Ще ми се да мога да прегърна

всички дървеса, животни,  хора.

В светъл лунен лъч да се превърна,

по света да скитам. Без умора

 

да лекувам болни и нещастни,

от злини и бедност да спасявам

и да обещавам дни вълшебно ясни,

разделени влюбени да съединявам.

 

Да накарам да цъфтят цветята

даже в най-безводните пустини,

по-богати да туптят сърцата

и в душите ни да няма зими.

 

Всичките деца да са щастливи.

Тъжните с надежда да закича.

А мечтите им - красиви, живи -

все пред тях стремително да тичат.

 

Ех, да можех чудеса  да сторя:

да е по-възторжен тоя свят.

Всички дървеса, животни, хора

пак със мене днес да се родят...

 

27 юни 2011

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??