5 feb 2013, 7:54  

Рожден ден 

  Poesía » Filosófica
908 0 13

Рожден ден

 

Така е. Зная го.

Синът  ми  ще расте,

като лоза ще се налива.

А аз ще се смалявам.

Аз ще си отивам.

Светлината на очите ми

в неговите ще прелива.

Пъргавината на нозете,

нетърпението на ръцете

и онази слънчева жажда -

всичко хубаво и добро,

което имам,

в него ще се преражда.

Майчице, казвам си,

прегърни

порасналото си момче!

Пожелай му пътища много

и силни криле -

           високо да го издигат,

Здраве от Господ!

И  човешко сърце.

Това стига.

© Роза Стоянова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??