Рожден ден
Така е. Зная го.
Синът ми ще расте,
като лоза ще се налива.
А аз ще се смалявам.
Аз ще си отивам.
Светлината на очите ми
в неговите ще прелива.
Пъргавината на нозете,
нетърпението на ръцете
и онази слънчева жажда -
всичко хубаво и добро,
което имам,
в него ще се преражда.
Майчице, казвам си,
прегърни
порасналото си момче!
Пожелай му пътища много
и силни криле -
високо да го издигат,
Здраве от Господ!
И човешко сърце.
Това стига.
© Роза Стоянова All rights reserved.