19 ago 2009, 16:40

Рождеството... 

  Poesía
471 0 2

Рождеството

е тайнство.

Затова в тишина

и със страх все заставам пред листа.

Той потрепва свенливо, като гола жена

и очаква докосване чисто.

 

Тайнството

може би е

радостта от това,

да си тръгна от тежко съмнение,

и, простил и на себе си, да простя на света...

Тайнството е преодоление.

 

А пък то е любов.

Случва се след омразата.

И тогава над мен дъжд от обич вали.

Чак до другия път,

в който ще пламне кладата…

Преодолението е любов.

Нали?

 

© Бисер Бойчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??