Днес ми е розово, бонбонено розово,
сладоледено, захарно, сладко...
Стискам хазартно печелившите козове,
не забравям: животът е кратък!
Днес ми е златно, слънчогледово златно,
сусамно, таханово, медено...
Снощи в торнадото нееднократно
разтопих сърцето ти ледено.
Днес ми е пурпурно, малиново пурпурно,
божествено, царствено, властно...
Плувам в сърцето ти топло, безбурно,
в кралица въздигна ме сластна.
© Светличка Todos los derechos reservados