25 jul 2009, 11:33

Рубаи (минало и съвремие) 

  Poesía » Formas orientales
522 0 9

1.

Пещерата на трите нимфи – красота
на онези, прекарали живота си във самота.
Прегърнати, незнайно как замълчахме.
Вместо нас - говореше Любовта.

 

2.

Под конника, на стената отвесна
гнездо от оси за малко ни стресна.
Преодоляхме това вцепенение –
всяка от тях по пътя си се бе понесла.

 

3.

Оброчище, останало от древни времена,
разказва тайно, нежно и без слова
това, което през вековете е спасено –
за миналото славно на нашата страна.

© Весислава Савова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??