12 abr 2010, 0:07

С аромат на приказност 

  Poesía » Otra
493 0 2

Приказно ухание се рее

с плавност из наситено зелената трева –

теменуги, люляци и лайка.

Отразена пурпурно-златиста свобода.

 

И мъхове, и гъби зеленеят,

помилвани греховно от звездната роса.

И горски ягоди се червенеят

в тази няма утрин, позлатена от деня.

 

Пак пеят славеи и бухали

във горските пространства на света

и плуват нежни водорасли

във водните пространства през нощта.

 

А вечер, тихичко, във долината

отекват песните на ветровете.

Люлеят за приспиване листата

сълзите, ронени от вековете.

 

© Цвет Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??