Тъкмо на елхата
закачих звездата,
и внезапно някой
звънна на вратата!
Гледам пред вратата
дядо Мраз застанал
и едно чувалче
във ръката хванал.
Имам си комшийка -
страшна шегаджийка!
Тази ми комшийка
силно ме привлича,
а и тя, изглежда,
също ме обича.
Вино ли ще купи,
баница ли свие,
все ще ме потърси
с мен да ги изпие!
Гледам под калпака
нейните очички
и във тях прескачат
лукави искрички.
Бързо я придърпах
вътре през вратата,
после я примъкнах
в къта зад елхата.
Смъкнах й кожуха,
смъкнах й брадата
и я нацелувах
право по устата!
Под кожуха тя бе
истинска Снежанка!
Беше като млада
фина колежанка!
С Баба Коледеса
страшно ми хареса!
Догодина мисля
сам да я калесам!
© Ангел Чортов Todos los derechos reservados