19 abr 2009, 13:03

С благодарност 

  Poesía
623 0 1

 

Светът отдавна бил е създаден

Адам от пръстта бил е направен

И вдъхнато му било жизнено дихание

Различно от това на всяко друго създание

 

Живял щастливо във Едемската градина

Докато не успя да го излъже грозната гадина

Змията хитро и лукаво го примами

Послуша чрез жената нейните измами

 

И двамата пред Бога в непокорство съгрешиха

И доверявайки се на змията тъй сглупиха

Лишени бяха от дарените им добрини

В замяна от змията получиха злини

 

Но милостта на Бог и неговото състрадание

Не бяха безразлични към човешкото ридание

Промислил бе Творецът избавление

Чрез втория Адам - спасение

 

И тъй дойде роди се в ясла

А мисията Му бе тъй прекрасна

Живота свой Той даде като откуп за греха

И съживи човека върна му и радостта

 

Чрез Свойта смърт дари му свобода

От робството и на греха и на смъртта

Чрез Неговите рани хората са изцелени

И с всички други благости дарени

 

Поради милостта на Бога идват добрини

Злините и да дойдат са си само изпитни

Дали ще устоим във вярата във Него

И доверяваме ли Му се безрезервно

 

Че Той над нас се толкова смили

Очисти ни с кръвта Христова и уми

Сега щастливи сме че има избавление

Честито Ви на всички ХРИСТОВО ВЪЗКРЕСЕНИЕ!

© Пет Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??