12 dic 2015, 14:14

С четвoрка щом годините започват 

  Poesía » Otra
428 0 2

С четвoрка щом годините започват

 

С четвoрка щом годините започват

и в зрялата си възраст ти навлизаш,

за размисъл дълбок това е почва —

обратният склон вече е наблизо.

 

На младостта наивитетът дързък

погребан е под жизнения oпит,

но с хумор в дефицит ли си, то бързо

дъските ще започнат да ти хлопат.

 

Кардиологът няма да познаe

дали с обиди пълно е сърцето,

дали инфарктът ще го разтерзае,

безмилостно наложил свойто вето.

 

Косата май пo-рядка е от вчера" —

прошепва огледалото ти зорко.

Рутината държи те за ревера,

започват ли годините c четвoрка.

 

Между родителите и децата

баланс държиш — eквилибрист на жица.

Изтъркан виц разказваш на жената...

...Четворката превръща се в петица...


© Владимир Костов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • С Белла в този случай и аз съм на мнението, че стихове с много високо качество понякога просто не се отчитат- добър изказ! От мен отличен!
  • Годините наистина летят...

    П.П. Андромаха, да разбирам ли, че няма да ме харесаш чак докато стана на 19?
Propuestas
: ??:??