9 jul 2017, 20:16

С име второ - Свобода 

  Poesía
274 1 6

 


Написа на тефтера ми съдбата:
"Трудности те чакат занапред!"
Погледнах я, не сведох си главата,
а продължих да пиша своя ред
по листи лунни в нощ красива,
по измислени усмивки и лъчи,
а тя съдбата още по-бодлива
се опитва силно да ме огорчи.
Ала не може и не може да успее
да прекърши моите мечти.
Силен дух във мен живее
и към красотата на деня лети.
Денем с песен се събуждам,
нощем грея в нечии сън.
На зло и завист още чужда
посрещам болка с птичи звън.
Събирам капки смях и светлина
под цветните мостове на дъгата.
Прогонила ней-черна светлина
застанах смела пред вратата,
заключила жадувани простори,
очакващи от мен да полетя,
без капка от пристягаща умора,
без капка наболяла самота.
Бравата залостена разбих,
остри камъни прескочих,.
и същността си съхраних
в така бездушното безочие...
А днес съм волна птица
с име второ – Свобода,
скрита в лунната зеница,
на света оставила следа.

9.07.2017г.
Бадемов Цвят

 

© Mimi Ivanova Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??