31 jul 2024, 7:58

С Маугли 

  Poesía » Para niños
389 8 36

Когато бях… почти на шест години,

аз приказки започнах да чета.

И на Коледа - получих от роднини,

най-хубавата книга на света!

 

Във нея се разказваше за джунгли,

за глутница, за вълци и… дете!

За свикналия с джунглата, Маугли.

Отгледано от вълците момче!

 

Мечтаех с него, с книгата в ръката.

С пантера и с един мечок юнак!

Една вълчица - беше наша майка,

а тигърът ни бе опасен враг!

 

Край хищника бях винаги на нокти;

треперех под одеялото от страх!

Но аз не спирах… и по цели нощи

от Книгата за джунглата четях.

 

И днес, когато срещна нощем тигър,

навън да се разхожда изгладнял,

си спомням за… любимата ми книга;

с Маугли в нея, вечно бих живял!

 

 

Юри Йовев 

Юли 2024 г.

© Yuri Yovev Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??