31 jul 2009, 17:14

С тишината... 

  Poesía
990 0 16

Ще сътвориш ли в мене тишина?

Душата ми е дива, ураганна.

Отгледана от демон и сега

е Дяволска невеста окована.

 

Със тишината свобода ми дай.

От тихото и дяволът се скрива.

Безмълвно заведи ме в своя рай,

че само там ще можеш да ме имаш.

 

И щом прекрача твоя топъл праг

във мен ще звъннат всички земни звуци,

като вълни, разкъсани от бряг.

Като дъждовна песен на капчуци...

 

... болезнен стон на диви ветрове

и крясък есенен на волна птица.

Гласът ти в мене дълго ще снове,

а аз, свободна, пак ще те обичам!

© Ева Корназова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??