4 jul 2018, 4:06

Само днес 

  Poesía
245 5 5

Само днес ти остава

да си влюбен, не мъдър.

С две по-горни октави

да запееш зад ъгъла.

 

Само днес да догониш

слънцето по баира.

Жадни думи да рониш,

а сърцето да спира

 

от мечти онемяло,

ненадбягано, дръзко.

Разранено, но цяло

кротка обич да пръска.

 

Само днес се вълнувай! 

Вчера вече го няма.

Утре не съществува,

то миражно е само.

 

Точно в тая минута

бие пулсът тревожно,

а сърцето се лута

сред любов невъзможна.

 

От възторзи трепери,

от тъги онемява.

Себе си да намериш

само днес ти остава.

 

 

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??