29 may 2018, 22:49

Само душите 

  Poesía
467 2 6

Само душите са важни

с техните тайни закони.

В тъмни усоища влажни

мъката щом ни подгони,

 

само душите ни знаят,

как със любов се лекува,

как е безмилостен краят,

щом нежността отпътува.

 

Думите даже не стигат

раните да ни превържат.

В нас бесове се надигат.

Чумни чудовища стържат

 

с нокти.Кинжали ни режат.

Сетната луда надежда

оплита ласкави мрежи.

В тях ще ни хванат изглежда...

 

Бисерно светят телата

сякаш са Феникс.Политат.

И ни прошепва Съдбата:

"Важни са само душите..."

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??