1 sept 2021, 22:15  

Само миг 

  Poesía » De amor
208 0 2

Само за миг сме млади и не ми се дреме,

хвани ми за ръка, тик-така…ах, побързай,тръгвай,

няма време, ще ни догони безпощадно старостта!

А тази нощ е наша, тъмна, тиха,

целувките ни крие, тя цяла е любов 

и иска в себе си да ни обвие,

безпомощен съм аз пред този зов!

И ето, че ръце около теб обвивам,

сърцето ти дочувам как тупти,

звук прекрасен, песен, да не спира

и цял живот за мене да звучи!

Кажи ми, вечно ли ще си до мен любима,

такава буйна: в мрака-плам,

или със старостта ще си отидеш,

залостена в бодлив капан!?

Ах, нека вечно да сме млади в душите си един за друг,

а пък телата си със бръчки ще покрием,

щом настоява да ги вземе старостта!

 

 

 

© Йоана Акрабова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??