12 ago 2021, 10:44

Само повярвай 

  Poesía
336 5 9

Защо все си тъжен,

защо си сърдит,

с поглед навъсен

в земята забит?

Бавно пристъпваш

без цел, без посока.

Тъга те прекършва,

вървиш сред потока.

 

А можеш да бъдеш

усмихнат и ведър

и гордо да ходиш,

а не все наведен.

А можеш да дишаш

спокойно, без страх.

Напред да виждаш

в красивия свят.

 

Пред теб е животът

и здрав си, и силен.

И всичко ще можеш

с труд да постигнеш.

Обичай! Дарявай!

Сбъдвай мечти!

Само повярвай,

само бъди!

© Ивелина Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??