10 jun 2021, 12:18

Само старите врати отваряй! 

  Poesía » Filosófica
278 0 4

САМО СТАРИТЕ ВРАТИ ОТВАРЯЙ!

 

Само старите врати говорят,

новите са някак твърде тихи,

новите не знаят, а пък спорят

все за незначителните щрихи.

 

Само старите врати разказват

за безброй небивали сюжети,

може би защото като язва

стържат в тях душите им проклети.

 

Само старите врати умело

Истината казват Ви в очите.

Без да съдят всяко Ваше дело,

просто Ви събуждат, ако спите…

 

Само старите врати отваряй

и се вслушвай в странното им слово,

то предава мъдростта на Царя,

Властващ и над старо, и над ново!

 

Само старите врати говорят,

новите са някак твърде тихи,

новите не знаят, а пък спорят

все за незначителните щрихи…

© Раммадан Л.К. Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??