27 oct 2015, 21:17

Самоанализ 

  Poesía » Otra
320 0 1

Самоанализ

 

На спомена по кривия сокак

се спущам в дълбините на Психея,

проглеждам бавно в тайнствения мрак,

опипвам минало - да проумея

 

къде съм се подхлъзнал, кой урок

не усвоих, поука не извлякох,

защо, попадал на отпор жесток,

победа чиста нивга не дочаках.

 

Картините преравям в паметта

от детство, войниклък, аспирантура,

ответа на въпроса търся там -

къде допуснах първата халтура,

 

защо на свойте грешки чак до смърт

ще бъда верен, даже във неволя ?

. . . Към спомените няма царски път,

сърцето снизхождение щом моли . . .

© Владимир Костов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • . . . Към спомените няма царски път,
    сърцето снизхождение щом моли . . .


    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Propuestas
: ??:??