4 ene 2011, 21:47

Самодива 

  Poesía » De amor
595 0 4

Самодива с красиво лице

почна танц във душата ми рана

и ми каза: ”Ще страдаш добре,

а в замяна ще съм ти награда!”

 

Аз уплашен погледнах назад

със надежда за стъпки във мрака,

но - уви! - спеше целият свят,

за да спре туй, което ме чака.

 

Тя ме гушна, а аз замълчах,

вцепенен, нямах сили да викам

и смирено до нея заспах,

без дори как се казва да питам.

 

После дълго сънувах живот,

мразих себе си в своите мисли

и деня си под синия свод,

вярващ само в очите ù бистри.

 

Самодива с красиво лице

някой ден ще се върне за мене

със ключето към мойто сърце

и усмивка за хубаво време.

© Веселин Веселинов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??