28 nov 2008, 21:21

Самота 

  Poesía » De amor
563 0 0
Епизод ли е това от неуспешна трагедия,
или пак съм на площадката сама - пародия?
Аз героиня съм във кръговрата на живота,
но репликите си не знам - това е срамота.
Аз героиня съм на сцената, наречена съдба,
но стъпките си аз забравих - куха е и таз творба...
И публиката не с овации посреща ме,
а с бурни думи, жестове и ругатни, тя хули ме...

Сама насред пустата арена,
обръщам се - около мене тъмнина.
Сама опитвам се да стана и репликите да наизустя
и няма кой ръка да подаде, седи обляна в сълзи "тя",
и няма на кой на рамото да си поплаче... "тя",
Защото това е мойта пуста сцена - пълна нищета,
защото това е мойта пуста груба самота...

Всеки хубавото иска да споделя,
но трагедия все пак това е...
Несподеленото остава си за мен -
не мога аз комедии да пиша...
Въпреки че там репликите са им кът.
За трагедия съм аз родена.
И родена съм сама да я играя...

© Ели ИзбериСи Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??