10 jun 2013, 18:19

Сатурнов поздрав за Хавай 

  Poesía » De amor
758 0 10

---


Твоят дом е покров за душата.
Имам всичко — и слънце, и хляб,
чаша вино искрящо — в ръката,
лъха обич от повея слаб.
Ти — усмихнат, по струните тънки
свириш, вечно за песен готов.
Скрил бедрата си в светлите дънки,
най-небрежно тактуваш с пантоф.

На гърдите ти лятната риза
е без копче за трети илик —
скъсах свяна му и го харизах
на хавайския вятър. Без плик.
По мокета ти — мънички перли
стъпалата ми мокри лепят.
Твоят поглед маслинен ги мери
и потъва в прозрачния свят.

Всеки допир ме води към рая.
Стигат мислите чак до Сатурн!
С теб след дълга прегръдка, ухаем
на пурета, "Деним" и сапун...
Днес дописвам романа пилотен,
но какъв ще е краят — не питай!
Ще го шепна безспирно в ухото ти —
епилогът в сърцето ми скрит е...

 

 

---

© Станислава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??