Спря за миг. Погледна ме. Изрече
"Сбогом!"... и просторът се смали!
Тръгваш си сама и надалече –
друг в дома си да те приюти!
Но върви, аз няма да те моля.
Няма да те спирам – вече знам:
песните нуждаят се от полет,
грешните – от свят молитвен храм!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Todos los derechos reservados