СБОГУВАНЕ С НОЕМВРИ
Р.Чакърова
Недружелюбен е даже и вятърът.
Вест от Теб тази сутрин не носи.
Цяла Неделя на прозореца чаках,
а довяваше само въпроси...
Само рошеше с пръсти листата,
по асфалта окапали тъжно.
А дъждът, някак бавно се стапяше
в локви, на малки окръжности...
И така, без да искам, заплаках,
по страните ми тръгна сълза.
Зъзнещ гълъб с крило ми намахна
от отсрещната гола бреза.
Колко много прилича на Мен
тази сива, трепереща птица...
А студеният есенен ден
се огледа във мойте зеници
и навя още повече спомени
в побелялата моя глава -
Ти и Аз, оголелите клони,
премълчана любов... Тишина...
А Ноември ми взе и последния смях,
но остави надежда за огън...
С още есенни нощи без Теб остарях,
с още няколко стиха за обич...
Лондон 30/11/2015 ' 14:19
© Rositsa Chakarova Todos los derechos reservados